Treceți la conținutul principal


     İÇLİ KÖFTE

O"" nebunie culinara""aceste chiftelute din bulgur,umplute cu carne tocata


..se servesc de regula,ca aperitiv,la restaurantele in care predomina kebaburile...
Va recomand si dumneavoastra aceasta reteta,mai ales pentru ocazii speciale...cu siguranta o sa faceti"furori",printre invitati😉😇
Ce-i drep,este putin de lucru,insa se merita inzecit...

Nu uitati sa va abonati blogului meu si chiar sa dam un share retetei🌼..Multumesc

İngrediente pentru aluat:

_300  gr bulgur maruntit
_200 gr gris
_1 ou
_1,5 pahar(200 gr)apa rece
_1 lingura bulion rosii
_1 lingura bulion de ardei
_1 lingurita de sare
_1 lingurita de praf de ardei iute

İngrediente pentru umplutura:
_300 gr carne tocata ,de vita
_3 cepe
_50 gr nuca maruntita(nu pre mica)
_1 lingurita bulion rosii
_sare,piper,chimion,boia de ardei iute,(toate dupa gust)

Punem,pentru inceput,bulgurul la innmuiat...peste bulgur,punem apa si lasam ,acoperit la innmuiat
Trecem la umplutura:
Ceapa o tocam si o calim in ulei
Adaugam apoi carnea
Dupa ce carnea s-a calit,adaugam bulionul si condimentele..
İnchidem focul si adaugam apoi miezul de nuca...Lasam umplutura la racit

Trecem la bulgurul,care intre timp,s-a innmuiat...Adaugam peste el,celelalte ingrediente si framintam foartee bine...timp de 1 ora...😁😁😉..Va sfatuiesc sa va luati ajutoare...daca nu framintam bine,atunci se vor desface la prajit...

Lasam 10-15 minute,deoparte,la odihnit😁

Trecem acum,la operatiunea,umplut...exact ca in video...prajim apoi,in fripteoza,daca avem...daca nu in ulei,incins,...din belsug...Se servesc cu lamaie...Pofta buna...Ramaneti cu bine🌼


Postări populare de pe acest blog

                 BAME Bamele au o sumedenie de proprietati pentru organism...noua ne plac foarte mult,au un gust acrisor... Noi le servim alaturi de iaurt(cu usturoi)sau salata de castraveti cu iaurt si usturoi... Asa o prepar eu: _500 gr bame proaspete _1 ceapa _pulpa de la 2 rosii(prin razatoare) _1 lingura bulion _1 lingura ulei de masline _100 gr carne tocata vita _sare,piper _1/5 lingura zeama de lamaie PREPARARE:  Aici aveti video,cum se curata bamele: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=224550708072686&id=130348917492866 Calim ceapa in ulei Adaugam apoi carnea tocata si calim Punem rosiile rase,calim Punem bamele(pe care le.am spalat foarte bine),calim putin Adaugam apa fierbinte,cit sa treaca putin peste bame Lasam la fiert La sfarsit adaugam sare,piper si zeama de lamaie Atit de simplu reteta ,dar foarte eficienta pentru organism  Pofta buna
Prajitura "Tel Kadayıf" cu nuca Aceasta prajitura turceasca,este de fapt un fel de baclava ,insa nu cu aluat ci cu taietei subtiri.. Nu stiu daca se gasesc in Romania taieteii acestia,poate pe la market urile turcesti... Este foarte buna,se serveste linga un top de inghetata...GUSTUL???fenomenal... İNGREDİENTE: _200 gr tel kadayıf(taietei) _1/5 pahar de unt topit _nuci sfarmate(nu prea mici) PENTRU SİROP: _2 pahare(200 ml) _2 pahare zahar(200 ml) _1 lingurita zeama de lamaie Pregatim intai siropul...punem intr.un vas zaharul si apa si punem la foc... Mestecam pina se topeste zaharul.. Dupa ce a inceput sa fiarba,punem zeama de lamaie,si mai lasam 10 min la fiert İnchidem focul si lasam la racit la temperatura camerei _Topim untul _Luam intr.un vas,taieteii si ii desfacem(de obicei sunt lipiti unul de altul) _Turnam peste ei,uniform,untul topit(exact cum vedeti in video) _İn forme pt briose,punem un strat(pina la jumatate,de taietei si cu fundul un...